11 Aralık 2012 Salı

Böcek krallığı



Yaşlı Cedric o iri, duru gözleriyle bana baktı, sonra, yakında dünyanın egemenliğini ele geçirecek olanların önünde secdeye yatıyormuş gibi:
"Biz insan oğulları gezegendeki egemenliğimizden hamam böcekleri lehine feragat etmiş durumdayız" dedi.
Sonra şişeyi alıp bardaklarımıza doldurdu. "Fırsat varken bir kadeh daha içelim" Eduardo Galeano, Kucaklaşmanın Kitabı

Hamam böcekleri lehine feragat:)) Gülsem mi ağlasam mı? Bilemedim...

Bir gün daha bir Kafka hikayesinde Gregor SAMSA gibi böceğe dönüşmediğimiz, ve bir gün daha böceklerin cüzi alanı ele geçiremediğini düşünüp şükretmeli.Çünkü sistem sabah evden çıkıp akşam dönene dek pazarlamacılık yapan, ve alıp sattığından başka derdi olmayan böcekler üretiyor.

Gregor SAMSA ilkin böcek olduğuna şaşmıştı, sonra sonradan fark etmişti ki epeydir böyleydi de tam da olduğu şeye dönüşmüştü, bakmıştı ki kız kardeşinin getirdiği yiyecekler küflenmeden yiyemez olmuş, temiz ona iğrenç, küflü olana leziz gelmeye başlamış, yatağın altını üstünden konforlu bulmuştu.Her sabah nasıl olup da patronuna işe gitmeyişini açıklayacağını düşünüyordu, oysa patronu başka bir böcek çoktan bulmuştu.

Anne babası evi nasıl geçindireceklerini düşünüyorlardı, sanki oğullarının böcek olmasıyla ilgileri yoktu, önemli olan kaybolan gelirdi.

Bir tek kız kardeşi, bir tek o ağlamıştı ağabeyine olana, ve bir tek o girebiliyordu odasına, bir insan kız kardeşi kalmıştı. Kız diye toplumsal hayattan nispeten uzak tutulan, ve bu yüzden insan kalabilen.


Entegre olmanızı istiyorlar, sakın kanmayın, böcek olmanızı istiyorlar, aman uymayın...


 Dilerseniz toplumun kenarında durun kız kardeş gibi. Zira merkezden dönüştürüyorlar merkeze ne kadar yakınsanız o kadar tehlikedesiniz.


Sizi çevreden merkeze gelmenin zafer olduğuna inandırdılar, işlerine öyle geldi.


Gitmeyin, hayatın göbeğine girmeyin, onun içinize girmesine izin vermeyin, dışlayın, hatta dışlanın bu daha sağlıklı.


Şimdi yine kıyısında durabilme duasıyla okula gidiyorum. Allah hepimizi korusun.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder